Dostupni linkovi

SARAJEVO


Visoki predstavnik u BiH Kristian Ssvarc Ssiling (Christian Schwarz-Schilling) objavio je danas niz mera koje predvidaju da zvaniccnici koje su do sada suspendovali prethodni visoki predstavnici mogu zatraziti reviziju smene i ukidanje zabrana koje su im izrecene. Ove mere se medutim ne odnose na pojedince koji su suspendovani zbog nesaradnje s Haskim tribunalom. Svarc - Siling je naglasio da su smene bile vanredne mere koje su preduzimane radi oporavka BiH od ratnih posledica.

BEOGRAD
Srbija podrzava dogovor triju naroda u Bosni i Hercegovini i sve demokratske procese temeljene na nacelu konsenzusa i podrzzava saradnju s Haskim tribunalom, saopssteno je iz kabineta predsednika Borisa Tadica nakon njegovog susreta sa predsednikom Republike Srpske Draganom Ccaviccem. Srbija, kao jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma, zauzima se "za dogovor triju naroda u BiH te u tom smislu podrzava sve demokratske procese temeljene na nacelu konsenzusa", rekao je Tadic.
Cavic se sastao i sa premijerom Vojislavom Kostunicom s kojim je razgovarao o tuzbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore pred sudom u Hagu, koju je Kostunica ocenio "neosnovanom".
XS
SM
MD
LG