Dostupni linkovi

PRIŠTINA


U drugom krugu pregovora Beograda i Prištine o decentralizaciji na Kosovu pregovarači će izložiti stavove o financiranju novih općina, njihovom medjusobnom i povezivanju s vlastima u središnoj Srbiji. Izaslantvo Kosova na sutrašnjim će razgovorima predvoditi Hashim Thaqi. Stalni predsjedavajući delegacije je predsjednik Kosova, Fatmir Sejdiju.

BEOGRAD
Savjetnik premijera Srbije, Aleksandar Simić, izjavio je danas da će Beograd uputiti prosvjed specijalnom izaslaniku Ujedinjenih naroda za prgovore o statusu Kosova, Marrtiju Ahtisaariju zbog odluke da Hashim Thaqi predvodi delegaciju Prištine na novom krugu bečkih razgovora o Kosovu. Simić je Thaqijev dolazak na čelo izaslanstva ocijenio kao "novu provokaciju Prištine".

BAGDAD
Američke i iračke snage pokrenule su danas najveću vojnu operaciju od invazije na Irak, 2003. godine. Više od 1500 vojnika, preko 200 borbenih vozila i više od 50 aviona sudjeluju u operaciji slamanja pobunjeničkih uporišta u okolici Samare, sjeverno od Baghdada. Operacija će trajati nekoliko dana, a dio je kontinuiranih napora za jačanje sigurnosti u Iraku, izjavio je večeras glasnogovornik Bijele kuce, Scott McClellan.
XS
SM
MD
LG