Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je veleposlanicu Victoriju Nuland, stalnu predstavnicu SAD-a pri NATO-u s kojom je razgovarao o razvoju hrvatsko-američkih odnosa te suradnji u kontekstu hrvatskih priprema za članstvo u NATO-u, priopćeno je iz ureda hrvatskog predsjednika.
Službeni Zagreb je do sada više puta istaknuo da očekuje poziv za članstvo na summitu Alijanse u studenom, no iz NATO-a upozoravaju da je još rano govoriti o punopravnom članstvu.

BEČ
Vijeće guvrenera Međunarodne agencije za atomsku energiju nastavlja zasjedanje u Beču. Glavna tema 35orice je kontroverzni nuklearni program Irana, iako se danas raspravlja o pitanjima nuklearne sigurnosti i tehnologije. Agencija je još u veljači donjela odluku o prijavi Irana Svjetskoj organizaciji, a tijekom sastanka u Beču bit će poznati idući koraci medjunarodne zajednice.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG