Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Srbije Boris Tadic izrazio je spremnost da se sastane sa kosovskim kolegom po duznosti Fatmirom Sejdiuom, u Beogradu ili Pristini. Tadic je ovo prenio izaslaniku UN za pregovore o statusu Kosova Martiju Ahtisariju. Zajednicki je ocijenjeno da je pocetak izravnih razgovora Pristine i Beograda prosloga tjedna u Becu bio uspjesan i da je važno da se na terenu sto prije vide konkretni rezultati.

PRIŠTINA
Vlada Kosova usvojila je tromjesečni program za ispunjavanje standarda i plan za povratak raseljenih u urbane sredine u pokrajini, priopćili su predstavnici kancelarije za informiranje premijera Kosova. Plan podrazumjeva poboljšanje sigurnosti, slobodu kretanja, bolji pristup javnim službama i veće mogućnosti za zapošljavanje.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG