Dostupni linkovi

BEČ


Specijalni izaslanik glavnog tajnika UN za pregovore o statusu Kosova Marti Ahtisari idućega tjedna stiže u posjet Beogradu i Prištini. Ahtisari je ocijenio da je prva runda pregovora Albanaca i Srba, održana protekla dva dana u Beču, protekla "možda bolje nego što se očekivalo".
Ugledni diplomat se ovaj nije želio izjašnjavati o budućem statusu Kosova i navodnih već donjetih odluka medjunarodne zajednice , već je istaknuo da se najprije treba osigurati sigurnost pripadnicima svim manjinskih zajednica na Kosovu, a onda razgovarati o konačnom statusu Kosova.

BEOGRAD
Suđenje petorici pripadnika jedinice "Škorpioni" za ratni zločin ubojstva šestorice Sreberničana kod Trnova 1995. godine, nastavlja se danas iznošenjem obrane drugooptuženog Pere Petraševića. Pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, Petrašević je jučer priznao da je po naređenju prvooptuženog komandanta "Škorpiona" Slobodana Medića, sudjelovao u strijeljanju zarobljenika.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG