Dostupni linkovi

HAG


Milan Babić, politički čelnik pobunjenih Srba u Hrvatskoj 1991.-1995. u srijedu je pred Haškim sudom (ICTY) počeo svjedočiti protiv svog nekadašnjeg partnera zaduženog za vojnu komponentu vlasti - Milana Martića.
Babić je na temelju sporazuma s Tužilaštvom 27. januara 2004. priznao krivnju za progon hrvatskih civila na okupiranim teritorijima RH kao zločin protiv čovječnosti, na temelju čega je 29. juna 2004. osuđen na kaznu od 13 godina zatvora. Žalbeno vijeće mu je prošle godine potvrdilo 13-godišnju kaznu.
U sporazumu s Tužilaštvom suglasio se da će "istinoljubivo svjedočiti na svim suđenjima ICTY-a" a do sada je svjedočio protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića 2002. i protiv bivšeg čelnika bosanskih Srba Momčila Krajišnika 2004.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG