Dostupni linkovi

BEOGRAD/NIS


Direktor beogradskog Fonda za humanitarno pravo Natasa Kandic izjavila je da ne ocekuje smanjenje zatvorskih kazni na ponovljenom sudjenju cetvorici pripadnika Vojske Jugoslavije (VJ) osudjenim za ubistvo dvojice Albanaca na Kosovu 1999. godine.
Njena reakcija dolazi nakon sto je Vrhovni sud Srbije nalozio obnavljanje procesa potpukovniku Zlatanu Mancicu, osudjenom na 7 godina zatvora, kapetanu Radetu Radivojevicu osudjenom na 5, te vojnicima Danilu Tesicu i Miselu Sergiju, osudjenim na 4 odnosno 3 godine zatvora. Vojnici su tokom sudjenja 2002 godine priznali ubistvo dvojice Albanaca, dok su oficiri negirali navode optuznice.
Advokat odbrane Momcilo Kovacevic rekao je za nas radio da je Vrhovni sud usvojio zahtev branilaca trojice osudjenika o preispitivanju pravosnaznosti presuda izrecenih 11. oktobra 2002. godine, za ratni zlocine nad civilnim stanovnistvom.
  • 16x9 Image

    Branka Trivić

    Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na Odseku za međunarodne odnose. Radila kao novinar i urednik u Informativnom i Kulturnom programu Radio-televizije Beograd od 1983. do 1992. Za RSE radi od decembra 1993. godine.

XS
SM
MD
LG