Dostupni linkovi

BAKUBA


U napadima pobunjenika u Iraku poginulo je najmanje 13 lica, medju njima i ccetvoro dece jednog policijskog oficira. Ona su stradala u napadu minobacaccima na njihovu kuccu u Balad Ruzu, 30 kilometara sjeveroistocno od Bagdada. Poginuo je i njihov ujak. Policajac je ostao nepovredjen, dok je njegova zena ranjena. Cetiri policajca su ubijena, a devetorica ranjena u eksploziji bombe postavljene na putu u Bakubi, 20 kilometara severoistocno od Bagdada
Rojters prenosi saopstenje irackog ministarstva pravosuda koje jos ocekuje od americkih snaga oslobadanje sest Iracanki, i pored suprotnih najava s americke strane. To je pitanje postalo kljucno u slucaju otmice americke novinarke Dzil Karol, ciji su otmicari zapretili da ce je ubiti ako se zenske zatvorenice ne puste iz americkog zatvora.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG