Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Realizacija programa decentralizacije vlasti na Kosovu bila je glavna tema razgovora specijalnog izaslanika Evropske unije za pitanje statusa Kosova Stefana Lehne-a s predstvnicima vlasti i Srba na Kosovu. CCcan beogradskog tima za pregovore o statusu Kosova Goran Bogdanovich preneo je Leneu da predlog decentralizacije srpske strane ne znacci podelu Kosova.
"Srpski entitet obuhvatao bi sadassnje i buduche opsstine sa srpskom vechinom i njegovo formiranje bi bilo bitan preduslov za povratak vecheg broja interno raseljenih lica na Kosovo i Metohiju", kazao je Bogdanovich.
On je ponovio da su nastojanja beogradskog pregovaracckog tima da nove opsstine sa srpskom vechinom treba formirati na severu Kosova, u centralnom delu pokrajine, u Metohiji i u Kosovskom pomoravlju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG