Dostupni linkovi

PRISTINA


Kosovski premijer Bajram Kosumi podrzao je ideju glavnoga pregovaraca UN-a za status Kosova Martija Ahtisarija, da se prvi direktni susret izmedu celnika Kosova i Srbije u vezi sa rješavanjem statusa Kosova odrzi 25. januara u Becu. Ovo je objavio Kosumijev kabinet objavio nakon premijerovog susreta s prvim zamjenikom sefa UNMIK-a , Larijem Rosinom.
U Raèku kod Štimlja obiljezena je sedma godisnjica masakra u kojem su srpske snage ubile 45 Albanaca. Premijer Kosova Bajram Kosumi je tim povodom toga izjavio da je sedam godina poslije Racka, Kosovo na dobrom putu da postane drzava.

PODGORICA
Pregovaracki tim crnogorske Vlade intenzivno se priprema za drugu rundu tehnickih pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruzivanju i nema uticaj na aktere koji su duzni da ispune politicki kriterijum, a to je puna saradnja sa Hagom.
Ovo je agenciji MINA kazala crnogorski ministar za evropske integracije Gordana Ðurovic, povodom nagadjanja da pregovori mogu biti oprekinuti zbog nesaradnje Beograda s Hagom .
“I Crna Gora ima pravo i zelju da bude u evropskom vozu. Ukoliko dodje do suspenzije pregovaranja opet cemo kasniti, ne svojom krivicom” naglasiola je Djuroviceva.
XS
SM
MD
LG