Dostupni linkovi

Počinje treća runda dijaloga Beograda i PrištineU Briselu se nastavlja dijalog Beograda i Prištine. Najavljene teme: katastri, matične knjige, telekomunikacije, električna energija i sloboda kretanja.

Dijalog koji dvije strane vode u Briselu odvija se pod pokroviteljstvom Evropske komisije.

Razgovori će biti vođeni na ekspertskom nivou, a stručnjacima iz delegacija će se popodne pridružiti i šefovi delegacija Borislav Stefanović i Edita Tahiri.

Šef srpskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović kaže da će tokom današnjeg susreta pokušati da otvori i novu temu koja se odnosi na slobodu kretanja.

"Ostvarili smo već nekoliko ekspertskih sastanaka o telekomunikacijama, matičnim knjigama i katastrima, kao i o električnoj energiji. Sa druge strane, pokušaćemo da neke od tema koje smo već otvorili rešimo danas, i da eventualno počnemo diskusiju o temi slobode kretanja što uključuje upotrebu registarskih tablica, ličnih dokumenata. To će biti prilika da se iznesu inicijalne pozicije obe strane. Mi smo spremili adekvatne predloge koji su u skladu sa evrpskom praksom i koji čuvaju naš suverenitet", kaže Stefanović.
XS
SM
MD
LG