Dostupni linkovi

Polančec neće ponovo u pritvor odlučio sud


Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je zahtjev USKOK-a da bivšeg potpredsjednika hrvatske vlade Damira Polančeca ponovno pritvori zbog navodnog uticaja na svjedoke u slučaju Podravka.

"Vijeće je zaključilo da Polančec nije uticao na svjedoke ili ometao pravdu", izjavio je novinarima ispred Suda na Zrinjevcu Polančecov branitelj Anto Nobilo.

Rekao je kako je takvu odluku i očekivao ali da nije zadovoljan, jer je obrana "izgubila par dana za pripremu obrane u slučaju Podravka".

Polančec je takođe rekao da je očekivao ovakvu odluku suda te dodao da ne želi nikome da doživi ovo što on doživljava.

Zahtjev da se Polančec vrati u Istražni zatvor u Remetincu iz kojega je nakon 115 dana pušten u srpnju prošle godine, USKOK je zatražio zbog navodnih pritisaka na svjedoke Tužiteljstva u aferi Spice – šefa Podravkine podružnice u Turskoj Zdravka Dimača i predsjednika Uprave Podravke Miroslava Vitkovića koji po izlasku sa saslušanja također nije želio ništa reći.

Po pisanju medija Polančec je Vitkoviću kazao da se pazi jer da će angažirati privatnog detektiva koji će slijediti svaki njegov korak, dok je Dimaču rekao da će ga srediti kada se pojavi na suđenju.

Dvojica Podravkinih menadžera to su prijavili USKOK-u u kojem su ocijenili da je riječ o nezakonitom uticaju na svjedoke pa su od suda tražili da Polančeca vrati u Remetinec.

Polančec je jedan od optuženih za udruživanje u aferi Spice koji su po tvrdnjama USKOK-a koprivničku prehrambenu industriju oštetili za više od 400 milijuna kuna. Suprotno USKOK-u, obrana tvrdi da su optuženi štitili Podravku od "neprijateljskog preuzimanja".
XS
SM
MD
LG