Dostupni linkovi

Četvoro mrtvih u sinoćnom zemljotresu u Japanu


Četvoro ljudi je poginulo i preko stotinu je povrijeđeno u novom snažnom zemljotresu koji je sinoć pogodio sjeveroistični Japan a čija je magnituda procijenjena na 7,1 stepen, saopštila je Agencija za vanredne situacije u Tokiju.

Potres je pogodio oblast koju su 11. marta razorili katastrofalni zemljotres i potonji cunami, a kako je jutros saopštio Američki institut za geofiziku, epicentar je bio na 66 kilometara istočno od lučkog grada Sendai.

Od zemljotresa su, u već teško postradaloj prefekturi Mijagi, poginula dva čovjeka stara 79 i 85 godina, kao i jedna žena od 83 godine, koja je preminula pošto je primljena u bolnicu, javili su japanski mediji i novinske agencije.

Jedna žena, stara 63 godine, umrla je u prefektuti Jamagata, saopštila je Agencija za vanredne situacije. Broj povrijeđenih procjenjuje se na oko 140.

Sinoćni zemljotres jedan je u nizu naknadnih potresa koji su pogodili Japan nakon potresa 11. marta čija je magnituda bila devet stepeni.

Odmah poslije potresa izdato je upozorenje od cunamija, i ukazano je da bi on mogao biti visok do dva metra, ali je upozorenje kasnije povučeno.
XS
SM
MD
LG