Dostupni linkovi

Vukčević:Srbija spremna da ustupi dokaze o ratnim zločinima BIH


Tužilac Srbije za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da je optimista da će biti potpisan sporazum o ustupanju dokaza i krivičnog gonjenja Srbije i BiH, dodajući da je srbijansko tužilaštvo spremno da ustupi dokaze za ratne zločine kao i da prepusti slučajeve.

Vukčević je izjavio novinarima da je jučerašnji sastanak radnih grupa tužilaštva za ratne zločine Srbije i Tužilaštva BiH, koji su predvodili on i glavni tužilac BiH Milorad Barašin, bio korak naprijed ka potpisivanju sporazuma koji će omogućiti razmjenu dokaza u krivičnim djelima ratnog zločina.

"Tu je situacija vrlo delikatna i to su vrlo delikatni sporazumi, ali ja sam optimista. Taj sporazum bi podrazumevao da ne bi više dolazilo do paralelnih istraga i nesporazuma kao do sada", rekao je Vukčević novinarima.

Vukčević nije želio da ulazi u detalje sporazuma, niti da govori o konkretnim slučajevima koje bi njegovo tužilaštvo prepustilo Tužilaštvu BiH.

On je podsjetio da je između Srbije i Hrvatske nakon popisivanja sličnog sporazuma situacija čista što se vidjelo i u slučaju hrvatskog veterana Tihomira Purde.

Vukčević nije želio da komentariše hapšenje nekadašnjeg načelnika opštine Trebinje Božidara Vučurevića, navodeći da je to "stvar između Hrvatske i BiH".
XS
SM
MD
LG