Dostupni linkovi

Eksplozije paketa bombe u Italiji, Grčkoj i Švajcarskoj


Atentat paketom-bombom, čime je danas u Italiji ranjen jedan oficir, povezan je sa sličnim napadom u Švajcarskoj, gde su ranjene dvije osobe, i sa osujećenim napadom u Grčkoj, a za sve su vjerovatno odogovorni anarhisti, prenose agencije.

Agencija Ansa prenosi navode izvora obavještajnih službi da među italijanskim, grčkim i švajcarskim anarhistima postoje stalni kontakti.

Paket koji je stigao u kasarnu Ruspoli dela Folgore u Livornu, sjedištu padobranske brigade, eksplodirao je u rukama potpukovnika koji ga je otvorio, i teško ga ranio.

Agencija Ansa prenela je zatim navode obavještajnih službi da se vjerovatno radi o napadu anarhista.

Izvori tih službi ocjenjuju da vjerovatno postoji veza između paketa upućenog švajcarskoj federaciji nuklearnih centrala Svisnuklear, u Oltenu. U tom atentatu lakše su ranjene dvije žene, navela je švajcarska policija.

Eksplozivni paket je, iz Firence, poslat i direktoru jednog zatvora u Grčkoj, gde su osuđeni pripadnici jedne anarhističke grupe, ali ga je policija na vrijeme deaktivirala.

U decembru su italijanski anarhisti poslali pisma-bombe u tri ambasade u Rimu u znak solidarnosti sa uhapšenim grčkim aktivistima.
XS
SM
MD
LG