Dostupni linkovi

Pakistan: 13 ubijenih u bombaškom napadu



Najmanje 13 osoba je poginulo danas na severozapadu Pakistana u samoubilačkom napadu na konvoj automobile u kojima su se nalazili poslanik i šef jedne stranke koji je i dan ranije bio meta sličnog napada.

Verski zvaničnik Fazlur Rehman čija je stranka Džamijat Ulema-e-Islam (JUI) jedno vreme bila u vladajućoj koaliciji, a kasnije prešla u opoziciju, lično je pred televizijskim kamerama izjavio da nije ranjen u atentatu.

Napad se dogodio u Šarsadi, mestu na samoj granici sa plemenskim zonama u kojima se nalazi uporište Al-Kaide i gde borave glavni organizatori talasa terorističkih napada koji se u Pakistanu dešavaju od 2007. godine.

Napadač samoubica je juče aktivirao eksploziv nedaleko od mesta na kojem se održavao miting stranke JUI i u tom napadu je poginulo deset osoba.

U trenutku eksplozije Rehman nije bio prisutan na mitingu.

Najmanje 4.200 ljudi je poginulo u poslednje tri i po godine u čitavom Pakistanu, a u istom periodu u toj zemlji je izvedeno više od 450 uglavnom samoubilačkih napada iza kojih u najvećem broju slučajeva stoje pripadnici Al-Kaide.
XS
SM
MD
LG