Dostupni linkovi

Vujanović tvrdi da nikad nije razgovarao o trgovini oružjem


"Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović nikada nije razgovarao o trgovini oružjem, niti je takav razgovor bilo kome dozvolio", saopšteno je iz predsjednikovog kabineta.

U saopštenju se navodi da su iskonstruisane priče da je britanski sveštenik Filip Sid nudio izraelskom trgovcu oružjem "prolaz do Vujanovića".

"Opšte je poznato da se trgovina oružjem obavlja preko odgovarajuće službe nadležnog ministarstva, te predsjednik Crne Gore niti o tome odlučuje, niti je bilo kada sa bilo kim o tome razgovarao", ističe se u reagovanju iz Vujanovićevog kabineta.

Britanski dnevnik "Daily mIL" objavio je ranije da je sveštenik Majkl Sid obećao izraelskom trgovcu oružja Hezi Besaselu da će ga za novac upoznati sa uticajnim balkanskim političarima, među kojima je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Britanski sveštenik priznao je da je planirao da za novac organizuje prijem bogatih biznismena u papski viteški red i tako iskoristi visoki položaj u Vestminsterskoj biskupiji.

Kako prenosi britanski dnevnik, ključni dokaz tiče se njegovog pokušaja da za viteza proglasi izraelskog trgovca oružjem koji je bio u potrazi za poslovnim prilikama na Balkanu.

U Vujanovićevom kabinetu ističu da je predsjednik, posredstvom crnogorske ambasade u Londonu, demantovao pisanja "Daily maila" kao "očigledno iskonstruisanu instituciju".
XS
SM
MD
LG