Dostupni linkovi

SDP smatra da je OHR u potpunosti trebalo da stavi van snage odluke CIK


Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH smatra da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) trebao poništiti i staviti van snage odluke Centralne izborne komisije (CIK) koje se odnose na formiranje vlasti u Federaciji BiH zato što je "CIK izašao iz okvira svojih nadležnosti".

"SDP smatra da Odluka visokog predstavnika o privremenoj suspenziji odluka CIK-a koje se odnose na formiranje vlasti u Federaciji BiH predstavlja kompromis u datoj situaciji", saopštio je SDP nakon sjednice Predsjedništva, na kojoj je ponovljeno da će odluka Ustavnog suda Federacije o zahtjevu za ocjenu ustavnosti odluke o konstituisanju Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i odluke o izboru predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH u potpunosti biti ispoštovana.


Predsjedništvo SDP-a je pozdravilo formiranje izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH i usvajanje budžeta "nakon višemjesečne protuzakonite i neustavne blokade koju i danas provode" Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH i HDZ 1990, te odlučilo da naredna sjednica Glavnog odbora SDP-a bude održana 9. aprila.
XS
SM
MD
LG