Dostupni linkovi

Crnogorsko državljanstvo biće oduzeto i Andriji Mandiću


Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za upravne unutrašnje poslove Crne Gore Osman Subašić najavio je da će crnogorsko držaljanstvo biti oduzeto i lideru Nove srpske demokratije /NOVA/ Andriji Mandiću zbog toga što posjeduje i državljanstvo Srbije.

Lider Nove dobio je srpsko državljanstvo 2007. na osnovu izmjena i dopuna srpskog Zakona o državljanstvu iz septembra te godine. Tim aktom se propisuje da svi pripadnici srpskog naroda koji nemaju prebivalište u Srbiji mogu da dobiju srpsko državljanstvo.

"Andrija Mandić je srpsko državljanstvo dobio nakon 3. juna 2006. godine, i njemu će, kao i Predragu Popoviću, lideru Narodne stranke, biti oduzeto crnogorsko državljanstvo", rekao je Subašić.

On je dodao da crnogorski državljanin, koji je stekao državljanstvo druge države nakon 3. juna 2006. godine, a Crna Gora nije sa tom državom potpisala sporazum, crnogorsko državljanstvo gubi po sili zakona.

Lideru Narodne stranke Predragu Popoviću oduzeta su sva lična dokumenta, kao posljedica nedavnog rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova da se dugogodišnjem crnogorskom poslaniku oduzme crnogorsko državljanstvo.
XS
SM
MD
LG