Dostupni linkovi

U Libiji gađani Tadžura, Zliten i Al Vatia


Međunarodna koalicija bombardovala je u noći između petka i subote grad Zliten, 160 kilometara istočno od libijske prestonice, oblast Al Vatia na zapadu kao i vojne mete u Tadžuri, istočnom predgrađu Tripolija, javila je libijska televizija kao i jedan očevidac.

"Kvart su potresle tri eksplozije jedna za drugom od kojih su se razbila stakla na prozorima. Cilj napada bio je vojni radarski centar koji još gori", rekao je jedan stanovnik predgrađa Tadžura, čija kuća se nalazi na 300 metara od pogođenog centra.

U tom istočnom predgrađu libijske prijestonice nalazi se više vojnih objekata koje koalicija svakodnevno bombarduje od početka operacije u Libiji, 19. marta, navodi agencija Frans pres.

Libijska televizija javila je ranije da su sinoć gađani civilni i vojni objekti u Ziltenu, gradu koji se nalazi na 160 kilometara istočno od Tripolija i na pedeset kilometara zapadno od pobunjeničkog grada Misurate.

Takođe je raketama dugog dometa gađana oblast Al Vatia, jugoistočno od Tripolija u kojoj se nalazi jedna vojna baza, javila je libijska televizija bez navođenja šta je pogođeno.
XS
SM
MD
LG