Dostupni linkovi

Opozicionarka iz Srbije Marinika Tepić na infuziji zbog štrajka glađu


Marinika Tepić je uz Miroslava Aleksića bila nosilac izborne liste "Srbija protiv nasilja", Beograd, 19. decembra 2023.
Marinika Tepić je uz Miroslava Aleksića bila nosilac izborne liste "Srbija protiv nasilja", Beograd, 19. decembra 2023.

Opoziciona Stranka slobode i pravde (SSP) iz Srbije saopštila je da će njena potpredsednica Marinika Tepić svakodnevno primati infuzije, navodeći da joj je štrajk glađu u koji je stupila 18. decembra ugrozio zdravlje.

"Ona ne odustaje i odlučna je da do kraja ostane u ovoj borbi sve do poništenja izbora koji su brutalno pokradeni od strane SNS-a i Aleksandra Vučića", navedno je.

Tepić je započela štrajk glađu 18. decembra zahtevajući poništavanje izbora, a 21. decembra priključile su joj se još dve članice opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja" Jelena Milošević i Danijela Grujić.

Drugoplasirana opoziciona lista "Srbija protiv nasilja", čija je članica SSP, ne priznaje rezultate izbora i tvrdi da je vladajuća Srpska napredna stranka do pobede došla izbornom krađom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 21. decembra da su izbori održani 17. decembra "bili do sada najčistiji i najpošteniji".

Izveštaji domaćih i međunarodnih posmatrača govore da je na ovim izborima bilo ozbiljnih neregularnosti, što naprednjaci odbacuju.

U Srbiji se od 18. decembra na poziv koalicije "Srbija protiv nasilja" održavaju protesti ispred Republičke izborne komisije.

Građani Srbije glasali su 17. decembra na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u 65 gradova i opština, uključujući Beograd

XS
SM
MD
LG