Dostupni linkovi

Sletio autobus sa magistrale Cetinje–Budva, dvije osobe poginule


Sletio autobus kod Cetinja, dvoje poginulo
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

Sletio autobus kod Cetinja, dvoje poginulo

Dvije osobe su poginule, a 22 povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Obzovica, kada je autobus sletio niz liticu.

Dežurna državna tužiteljka Anđa Radovanović kazala je nakon uviđaja da još nisu utvrdili identitet ženske osobe koja je poginula, a da je stradali muškarac državljanin Velike Britanije.

"Vozač autobusa je trenutno u Opštoj bolnici Cetinje i biće prebačen u Klinički centar zbog povreda", navela je Radovanović.

Za sada nema informaciju šta je uzork nesreće ali, prema prilimarnim podacima, nije došlo do kontakta autobusa sa dugim vozilom.

U autobusu prevoznika 'Papović' iz Nikšića bilo je oko 30 putnika.

Nakon što su povrijeđeni zbrinuti, direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović kazala je novinarima da je jedan putnik u životnoj opasnosti, a da ih je sedmoro u teškom stanju.

"Povrijeđeni imaju povrede grudnog koša i kičme. Pratićemo narednih dana njihovo stanje. Prema podacima policije dvoje je poginulo i nadam se da će ostati na tome", kazala je Radulović.

Direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić
Direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić

Nakon što je autobus izvučen iz provalije saobraćaj, koji je bio u prekidu više od tri sata, ponovo je uspostavljen.

Vatrogasci su užadima izvlačili putnike a jedan od njih, Marko Popović, kazao je novinarima da je u prvom trenutku 17 povrijeđenih prevezeno u cetinjsku Bolnicu.

Najstariji pacijent, zbrinut u Kliničkom centru ima 64, a najmlađi 26 godina.

Klinički centar Crne Gore spreman za prijem povrijeđenih putnika nakon auobuske nesreće (Podgorica, septembar 19.)
Klinički centar Crne Gore spreman za prijem povrijeđenih putnika nakon auobuske nesreće (Podgorica, septembar 19.)

Povodom saobraćajne nesreće saučešće porodicama nastradalih uputili su predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Dritan Abazović i predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

"Izjavljujem najdublje saučešće porodicama stradalih, a svim povrijeđenima želim brz oporavak. Molimo se da se ovakve stvari više ne događaju", napisao je Abazović na Facebooku.

"U ovim teškim trenucima moramo biti solidarni i jedinstveni u podršci onima koji su bili dio tragičnog događaja koji nikog nije ostavio ravnodušnim", kazala je Danijela Đurović.

Zbog tragedije otkazana su kulturna dešavanja na Cetinju, planirana za večeras i sjutra.

XS
SM
MD
LG