Dostupni linkovi

Uhićenja u Hrvatskoj, BiH i još nekim zemaljama zbog trgovine drogom


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U srijedu od jutra su u tijeku uhićenja i pretrage u okviru međunarodne policijske akcije protiv trgovaca drogom u Hrvatskoj, te Bosni i Hercegovini, Belgiji, Nizozemskoj, Njemačkoj i Sloveniji.

Akcijom koordinira hrvatska policija iz stožera u Zagrebu.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Hrvatske priopćilo je da su policijski službenici ujutro 24. svibnja uhitili nekoliko osoba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Akcija je započela je u jutarnjim satima na području nekoliko država, uključujući i Hrvatsku, a usmjerena je na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge, naveli su iz MUP-a.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na području Policijskih uprava zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko-goranske i krapinsko-zagorske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, stoji u priopćenju MUP-a.

XS
SM
MD
LG