Dostupni linkovi

Peti put izabran birački odbor u opštini koja koči proglašenje izbornih rezultata u Srbiji


Ilustrativna fotografija

Za opštinu Veliki Trnovac u kojoj se peti put održavaju izbori i od čijih rezultata zavisi proglašenje konačnih rezultata parlamentarnih izbora u Srbiji izabran je birački odbor.

Za predsednika biračkog mesta u Velikom Trnovcu, u opštini Bujanovac, po drugi put je izabran Milovan Aleksić iz Srpske napredne stranke (SNS), dok će takođe po drugi put predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS) biti funkcioneri te stranke iz Beograda Đorđe Čabarkapa i Marjan Jovanović, prenosi agencija Beta.

Republički izbori na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu po peti put biće održani 30. juna.

Parlamentarni izbori na biračkom mestu broj 6 održavaju se po peti put od 3. aprila, jer su prethodna tri glasanja poništavana po prigovorima Koalicije Albanaca doline i SPS-a.

Poslednji pokušaj glasanja 23. juna nije održan zbog neslaganja članova biračkog odbora, a potom je stigla i dojava o bombi.

Za razliku od prethodnih izbora svoje predstavnike će imati i opoziciona lista "Moramo", koja je saopštila da će na ponovljenim izborima na tom biračkom mestu imati svoje kontrolore i time dati doprinos odbrani regularnosti izbornog procesa.

Srpska radikalna stranka, Dveri, koalicija NADA, Zavetnici i Romska partija imaće, kao i do sada, svoje ljude u odboru.

Na tom biračkom mestu u Velikom Trnovcu kod Bujanovca pravo glasa ima 1.089 građana. Od njihovih glasova zavisi da li će predstavnici albanske manjine osvojiti jedini mandat u Skupštini, a od rezultata tih izbora takođe zavisi kada će biti proglašeni rezultati parlamentarnih izbora koji su održani 3. aprila 2022.

U ukupnoj raspodeli mandata, ako bi lista albanske zajednice dobila jedan mandat, značilo je da bi se taj mandat oduzima Socijalističkoj partiji Srbije.

XS
SM
MD
LG