Dostupni linkovi

Vulin: Novi dokazi za slučaj Belivuk, slede nova hapšenja


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da postoje novi dokazi u slučaju Veljka Belivuka, a najavio je i da će biti novih hapšenja u vezi sa organizovanim kriminalom i visokom korupcijom.

"U Belivukovom slučaju ima novih detalja, pronađeno je više mesta na teritoriji Beograda u kojima su se oni sakrivali, čuvali novac, sklanjali pripadnike svojeg klana", rekao je Vulin na RTS-u.

Uhapšeni članovi grupe Veljka Belivuka, koji su u pritvoru od februara 2021. godine, predstavljeni su u saopštenjima policije kao jedna od najvećih kriminalnih grupa u Srbiji, a sumnjiče se za teška krivična dela, koja uključuju i ubistva, otmice i šverc droge.

Vulin je naveo da se svakodnevno pronalazi ponešto i da to vodi i do novih ljudi i da istraga nije završena. Dodao je da je tužilaštvo zadovoljno i kvalitetom i količinom dokaza, ali da policija ne staje.

Vulin je rekao da u svakom gradu postoji lista kriminalnih grupa i da za svaku postoji dosije.

"Biće novih hapšenja kada su u pitanju organizovani kriminal i visoka korupcija", najavio je Vulin.

'Srbiju i Rusiju možete da slomite samo iznutra'

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je nakon posete Rusiji da je ta zemlja veliki partner i u bezbednosnom smislu, da „zajedno razmišljamo o tome kako naše zemlje da sačuvamo, jer i Srbiju i Rusiju možete da slomite samo iznutra, ne možete spolja".

„Sastao sam se sa svima koji nešto znače u bezbednosti Ruske Federacije i svi su dali mogućnost Srbiji da ostvarimo bolju i snažniju saradnju. Vrlo sam ponosan i na odnos domaćina prema nama, koji je takav zahvaljujući ličnim odnosima predsednika Putina i predsednika Vučića", rekao je Vulin na RTS-u.

On je dodao da je "jako važno da umrežavamo naše bezbednosne sisteme“, navodeći da su narko dileri i teroristi veoma umreženi i vrlo povezani.

Ministar policije je najavio da će na jesen u Srbiju doći Rosgvardija.

„To je neka vrsta unutrašnje vojske u Ruskoj Federaciji, njihova elitna formacija, broji preko 300.000 ljudi, imaju čitave armije, ali nas uvažavaju kao potpuno ravnopravnog partnera i sa velikim zadovoljstvom su se odazvali našem pozivu. Učićemo, spremaćemo se, vežbaćemo", poručio je Vulin.

Ministar policije Srbije Aleksandar Vulin boravio je u Moskvu 14. i 15. maja u dvodnevnoj radnoj poseti tokom koje se sreo sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševim, prvim zamenikom ministra unutrašnjih poslova Rusije Aleksandrom Gorovojem, ministrom za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Jevegenijem Ziničevim.

Tada se sreo i sa komandantom Ruske nacionalne garde Rosgvardije Viktorom Zolotovom kada je dogovoreno održavanje zajedničke antiterorističke vežbe specijalnih jedinica Srbije i Rusije.

Ministar Vulin je Zolotovu uručio pismo poziva za vežbu koja bi trebalo da se realizuje na jesen u Srbiji.

Takođe je najavljen i razvoj Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

XS
SM
MD
LG