Dostupni linkovi

Vučić: Revakcinisani građani Srbije uskoro sa sertifikatom u Grčku i Mađarsku


Granični prelaz između Grčke i Bugarske u julu 202o. godine
Granični prelaz između Grčke i Bugarske u julu 202o. godine

Postignut je sporazum sa Grčkom i Mađarskom da se za revakcinisane građane prizna sertifikat Srbije, koji će, uz pasoš, omogućiti da se putuje bez čekanja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Sa vladama Grčke i Mađarske postignut je sporazum da se prizna sertifikat Srbije o revakcinisanim građanima, koji će uz pasoš omogućiti putovanje bez čekanja na granici, PCR testa i testa o antitelima", rekao je Vučić, gostujući na televiziji Pink.

Dodao je da će se pregovarati i sa Egiptom i Turskom o priznavanju sertifikata.


Vučić je rekao i da će se bilateralni sporazumi o sertifikatu o revakcinaciji potpisati i sa Rusijom, Kinom, Albanijom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom.

"Gledaćemo da sporazume širimo i sa drugim zemljama", rekao je Vučić.

Ministar turizma Grčke Haris Teoharis rekao je 29. marta u Beogradu da će za putovanje u tu zemlju iz Srbije biti prihvaćene sve vakcine protiv zarazne bolesti COVID-19.

„Veliki deo Srba se vakcinisao vakcinama koje nisu priznate u EU. Bez obzira na to, ne postoji povećan rizik od bilo koje vakcine. Sve vakcine su prihvaćene u Grčkoj“, rekao je grčki ministar.


Ministar turizma Grčke, koji je tada boravio u poseti Beogradu, i srpska ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić naveli su da kada se kaže da će biti prihvaćene sve vakcine, misli se i na kinesku i rusku, koje nisu priznate od strane Agencije za lekove Evropske unije, pored onih koje su već prihvaćene u EU.

Turistička sezona kreće 14. maja, odnosno tada se otvaraju granice, rekao je Teoharis.

XS
SM
MD
LG