Dostupni linkovi

Na ogradu N1 ponovo postavljen transparent ‘Dobrodošli u Luksemburg’


Baner koji su nepoznate osobe okačile 4. maja 2021. godine na ogradu oko zgrade privatne TV N1 na Novom Beogradu
Baner koji su nepoznate osobe okačile 4. maja 2021. godine na ogradu oko zgrade privatne TV N1 na Novom Beogradu

Privatna televizija N1 u vlasništvu United Media je saopštila da je na ogradi oko zgrade te medijske kuće u beogradskoj opštini Novi Beograd, ponovo u utorak, 4. maja u popodnevnim satima okačen transparent na kojem piše "Republika Srbija, doviđenja, N1, dobrodošli u Luksemburg".

Vlasnik televizije N1 je kompanija Adria News sa sedištem u Luksemburgu.

U toj medijskoj kući ističu da je transparent okačen samo dan nakon što je obeležen Dan slobode medija.

To nije prvi da se zaposleni na TV N1 susreću sa ovakvim i sličnim transparentima. Kako navode, slučajevi su prijavljivani policiji, ali do sada nijedan nije dobio epilog.

U septembru 2019. godine postavljen je transparent sa istim sadržajem, a u istom periodu pojavili su se i plakati na kojima su pisale identične poruke.

N1 je navela i da su mesec dana kasnije u dvorište TV N1 ubačeni leci na kojima su bile fotografije albanskog premijera Edija Rame i programskog direktora TV N1 Jugoslava Ćosića i autora emisije Pressing, ispod kojih piše „ima neka tajna veza“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije se nije oglašavalo povodom ovih slučajeva.

Napadi na TV N1 našli su se 2019. godine u izveštaju međunarodne medijske organizacije Reporteri bez granica, koja je osudila napade na TV N1 u Srbiji.

Kako je tada u izjavi za Radio Slobodna Evropa navela predstavnica te organizacije Pauline Adès-Mével, ta ova organizacija pažljivo prati i analizira medijske okolnosti u Srbiji, a posebno one vezane za N1.

XS
SM
MD
LG