Dostupni linkovi

Ponovo uhapšen bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka


Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, uz još pet osoba, priveden je u utorak, 27. aprila (Foto: Ulaz u zgradu Opštine Brus)

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, uz još pet osoba, priveden je u utorak, 27. aprila, i određen mu je pritvor od 48 sati, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

U saopštenju MUP-a se navodi da su pripadnici policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, u nastavku akcije borbe protiv korupcije uhapsili šest osoba, dok će protiv dve biti podnete krivične prijave.

Kako se navodi, sumnja se da je Milutin Jeličić, bivši predsednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, „suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park ’Kopaonik’ na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršeno krivično delo zloupotreba službenog položaja“.

Takođe su Jeličić i A.S, bivše odgovorno lice Opštine Brus, kako se sumnja, u korist žene investitora prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu, sa neistinitim sadržajem u kome je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta žena investitor poslala Opštini Brus 2014. godine, a prijava je podneta tokom 2018, navodi MUP.

Kako se dalje navodi, Jeličić se takođe tereti i da je izvršio krivično delo trgovina uticajem tako što je svojoj sekretarici rekao da u zapisnik sednice Opštinskog veća naknadno unese neistinite podatke nakon što je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da je investitor prekoračio površinu objekta.

Milutin Jeličić Jutka je pre samo četiri dana izašao iz zatvora gde je odslužio tromesečnu kaznu zbog seksualnog uznemiravanja nekadašnje saradnice iz opštinske uprave Marije Lukić.

XS
SM
MD
LG