Dostupni linkovi

Dodatno ublažene epidemiološke mjere u Republici Srpskoj


Masovna vakcinacija u Banja Luci
Masovna vakcinacija u Banja Luci

Štab za vanredne situacije Republike Srpske donio u ponedeljak, 26. aprila zaključak kojim se uslijed poboljšanja epidemiološke situacije dodatno ublažavaju mjere te dozvoljavaju organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti.

Nove mjere stupaju na snagu 26. aprila.

Dozvoljavaju se aktivnosti sportskim organizacijama i sportistima u grupama do 30 lica, kao i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista koji takmičenja obavljaju na otvorenom, te profesionalne takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista koji takmičenja obavljaju u zatvorenom, bez prisustva publike ili drugih neakreditovanih lica.

Na prethodnoj sjednici održanoj nekoliko dana ranije Štab za vanredne situacije donio je odluku da ponovo otvori skijališta i dozvoli rad pozorištima.

U drugom bosanskohercegovačkom entitetu Federaciji BiH ostaje na snazi ograničavanje kretanja građana od 21.00 sat uvečer do 5.00 sati ujutro.

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata od posljedica korona virusa umrlo 66 osoba, a registrovano je 180 novih slučajeva zaraze.

XS
SM
MD
LG