Dostupni linkovi

Izrael ukinuo obavezno nošenje maski


Izrael je ubrzano vakcinisao većinu stanovništva u programu imunizacije koji prednjači u svetu

Izrael je ukinuo obavezno nošenje maski u javnosti i potpuno otvorio obrazovni sistem u najnovijem ublažavanju restrikcija posle masovne vakcinacije protiv korona virusa.

Učenici u svim osnovnim i srednjim školama vratili su se na nastavu, a zdravstveni zvaničnici ukinuli su obavezu nošenja maski na javnim mestima, koja je bila na snazi godinu dana.

Izrael je ubrzano vakcinisao većinu stanovništva protiv korona virusa u programu vakcinacije koji prednjači u svetu.

Ukinuo je većinu restrikcija oko korona virusa i prošle nedelje objavio da će od maja ponovo otvoriti zemlju za vakcinisane strane turiste.

Glavni zvaničnik za korona virus u Izraelu Nahman Aš rekao je 18. aprila za izraelski javni radio da je ukidanje obaveznog nošenja maski napolju i ponovno otvaranje škola "kalkulisani rizik".

Od početka pandemije prošle godine Izrael je zabeležio više od 800 hiljada zaraženih korona virusom, a umrlo je više od 6.000 ljudi.

Više od 53 odsto od 9,3 miliona građana dobilo je obe doze vakcine Pfizer/BioNtech, piše agencija AP.

U mesecima od kada je Izrael pokrenuo masovnu vakcinaciju u decembru naglo je pao broj teških i smrtnih slučajeva od posledica korona virusa što je omogućilo puno otvaranje privrede.

Program vakcinacije u Zapadnoj obali i Gazi se kreće sporo i Izrael je kritikovan zato što ne deli više svojih sredstava sa tim oblastima.

XS
SM
MD
LG