Dostupni linkovi

Srbija bi mogla uvesti obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika


Centar za vakcinaciju u Beogradu
Centar za vakcinaciju u Beogradu

Srbija bi mogla uvesti obaveznu vakcinaciju protiv COVID-19 za zdravstvene radnike kako bi suzbila širenje epidemije. To je za novinsku agenciju Rojters izjavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Lončar je precizirao da bi Vlada ovaj predlog mogla da razmatra za nekoliko dana.

Lončar je objasnio da bi Srbija mogla da uvede obaveznu vakcinaciju za zdravstvene radnike kako bi suzbila širenje virusa, naglasivši da „ne smemo dozvoliti da dođemo u situaciju da se medicinski radnik zarazi, a posle da se pitamo da li je bio vakcinisan“.

Italija je prva zemlja u Evropi koja je ove nedelje uvela obaveznu vakcinaciju za zdravstvene radnike.

Agencija Rojters je podsetila na to da je u Srbiji, koja ima sedam miliona stanovnika, bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa primilo 2,7 miliona građana.

Britanska agencija je prenela i reči premijerke Srbije Ane Brnabić da se očekuje da do kraja aprila bude vakcinisano 40 odsto starijih od 18 godina.


Brnabić je 8. aprila na konferenciji za novinare u Beogradu rekla da ne postoji nijedan razlog za uvođenje obavezne vakcinacije protiv korona virusa jer u Srbiji vakcinacija ide odlično i interesovanje ljudi je na zavidnom nivou i bez obavezne vakcinacije.

XS
SM
MD
LG