Dostupni linkovi

Pompeo postao saradnik Fox newsa


Majk Pompeo
Majk Pompeo

Šef diplomatije u administraciji bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trampa (Trump), Majk (Mike) Pompeo, angažovan je kao "saradnik" Foks njuza (Fox News), saopštio je taj informativni kanal 8. aprila.

"Nameravam gledaocima da pružim iskren i direktan pogled na geopolitiku, međunarodne odnose i program (bivšeg predsednika Trampa) 'Prvo Amerika' (America First) koji su otvorili put ka prosperitetu i bezbednosti SAD bez presedana", navodi se u saopštenju Pompea.

Izvršna direktorka Foks njuza Suzan Skot (Suzanne Scott) rekla je da je bivši državni sekretar jedan od najpriznatijih i najcenjenijih sagovornika u SAD kada je reč o spoljnoj i bezbednosnoj politici.

„Radujem se njegovom doprinosu na čitavom spektru platformi da podeli njegovu različitu perspektivu sa našim milionima gledalaca“, navodi Skot.

Pompeo je bio državni sekretar od aprila 2018. do januara 2021. godine, a prethodno je bio na čelu Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Nedavno se pridružio pozivima Sjedinjenim Državama da bojkotuju Zimske olimpijske igre 2022. u Pekingu i nazvao je ekspertski izveštaj o poreklu korona virusa "lažnim" u okviru "kampanje dezinformacija" Svetske zdravstvene organizacije i kineske komunističke partije.

Agencija Frans pres (AFP) navodi da je Foks poslednjih meseci angažovao i druge članove iz Trampovog bliskog okruženja, uključujući njegovu snahu i savetnicu za kampanju Laru Tramp i bivšu sekretarku za medije Bele kuće Kaileigh McEnani.

Mreža se našla umešana u kontroverze oko Trampovih neistinitih navoda o nameštanju izbora 2020. godine, a proizvođač mašina za glasanje Dominion tražio je više od milijardu dolara u parnici jer ih je, kako navode, Foks doveo u vezu sa nedokazanim tvrdnjama, podseća AFP.

XS
SM
MD
LG