Dostupni linkovi

Kod Šida pronađeni posmrtni ostaci tri osobe


Komisija za nestala lica Vlade Srbije objavila je da su na starom pravoslavnom groblju u Šidu, u blizini granice Srbije sa Hrvatskom, pronađeni posmrtni ostaci tri nepoznata (NN) lica, koja se mogu dovesti u vezu sa oružanim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije devedesetih godina.

"Tela su bila ukopana u pojedinačnim grobnim mestima i mogu se dovesti u vezu sa licima koja su smrtno stradala prilikom povlačenja kolone izbeglica iz Hrvatske u toku akcije hrvatske vojske i policije Oluja, 1995. godine", objavljeno je na sajtu Komisije.

U saopštenju se navodi da su, prema preliminarnim podacima, dva tela ženskog pola dok za jedno telo nije bilo moguće utvrditi pol.

"Od svih posmrtnih ostataka uzeti su uzorci radi identifikacije metodom DNK analize", navodi se u saopštenju Komisije za nestala lica.

Kako se navodi, Komisija je 11. marta obaveštena da su prilikom iskopavanja novih grobnih mesta na Starom pravoslavnom groblju u Šidu pronađeni posmrtni ostaci tri NN lica u neobeleženim grobnim mestima.

Posmrtni ostaci svih pronađenih NN lica su odloženi u zajedničku grobnicu na Novom pravoslavnom groblju u Šidu za potrebe njihove identifikacije, saopštila je Komisija.

XS
SM
MD
LG