Dostupni linkovi

Produžen pritvor Belivuku i Miljkoviću


Hašenje Veljka Belivuka
Hašenje Veljka Belivuka

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu produžio je 2. aprila pritvor do 30 dana Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i grupi lica koja se terete za niz teških krivičnih dela, zbog opasnosti od bekstva i drugih okolnosti.

Pritvor je produžen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti dokaze, opasnosti da ponove krivična dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe fudbalskog kluba „Partizan“, Marko Mijkovć i još 18 osoba, uhapšeni su 4. februara. Protiv njih je pokrenuta istraga, a osumnjičeni su za najbrutalnije zločine – otmice, ubistva, iznude, nelegalno posedovanje oružja i trgovinu drogom.

Nadležni organi trenutno vode istragu za četiri ubistva, a povezuju ih sa "kavačkim klanom".


Rešenje o pritvoru za Belivuka i još 19 osoba doneo je 6. februara sudija Višeg suda u Beogradu - Posebnog odeljenja za organizovani kriminal.

Tim rešenjem im je određen pritvor do 30 dana zbog, kako je navedeno u saopštenju Višeg suda, "postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva".

Pritvor je određen i zbog, kako je dalje navedeno, "okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo".

XS
SM
MD
LG