Dostupni linkovi

Aktivisti uhapšeni jer nisu hteli da se sklone sa puta kojim je trebao proći Vučić


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Dvojica aktivista Lokalnog fronta Valjevo, Željko Trifunović i Adam Radosavljević, privedeni su 23. marta, dok su pokušavali da istaknu transparent na trasi kojom je trebalo da prođe predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova na putu Iverak – Lajkovac u zapadnoj Srbiji, objavljeno je na Fejsbuk stranici ove građanske inicijative.

Prema navodima domaćih medija njih dvojica su pored puta razvili transparent na kojem je pisalo "Nisi dobrodošao".

Policijska uprava u Valjevu je saopštila da su policajci uhapsili Ž. T. (1980) i A. R. (1979) iz Valјeva zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

"Oni se sumnjiče da, uprkos naređenju policijskih službenika, nisu hteli da se sklone sa puta u Divcima, kojim je trebala da prođe štićena ličnost", navodi se u saopštenju policije.

Kako se dodaje oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Valјevu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je 23. marta radove na izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo povezati sa autoputem Miloš Veliki.

Glavni izvođač ovih radova je kineska kompanija Čajna Šandong, čiji su predstavnici izjavili da će saobraćajnica, duga 18,3 kilometra, biti završena do kraja 2022. godine.

XS
SM
MD
LG