Dostupni linkovi

Glumac Branislav Lečić odbacio optužbe o silovanju 


Branislav Lečić
Branislav Lečić

Glumac i političar Branislav Lečić izjavio je da je spreman da se podvrgne poligrafskom ispitivanju povodom navoda glumice Danijele Štajnfeld da ju je on silovao.

"Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično delo, a kamoli delo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično delo”, naveo je Lečić u pisanoj izjavi za beogradski list Danas.

On je porekao optužbe koje mu se stavljaju na teret i pozvao nadležno tužilaštvo da mu uputi poziv za saslušanje.

“Koristim ovu priliku da obavestim kako nadležno tužilastvo, tako i javnost, da apsolutno nemam šta da krijem i da nemam nameru da napuštam teritoriju Srbije. Takođe, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornosću, spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima“, izjavio je, između ostalog, Lečić za Danas.

Glumica Danijela Štajnfeld rekla je u izjavi Višem javnom tužilaštvu da ju je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić silovao, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Ivana Rakočević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, izjavila je za RSE 22. marta da je Štajnfeld u prisustvu zamenika javnog tužioca u policiji navela identitet osobe koju optužuje za silovanje.

“U svojoj izjavi navela je da je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela B.L. Dalje provere su u toku i radi se na prikupljanju dokaza”, izjavila je Rakočević za RSE.

Portal Insajder objavio je audio snimak razgovora Štajnfeld i Lečića koji je dostavljen tužilaštvu.

Istovremeno, glumica Mirjana Karanović objavila je na svom Instagram profilu da u znak podrške glumici Danijeli Štajnfeld odbija da igra predstave sa glumcem Branislavom Lečićem.

Objava koju je Mirjana Karanović podelila na svom Instagram storyju.
Objava koju je Mirjana Karanović podelila na svom Instagram storyju.

XS
SM
MD
LG