Dostupni linkovi

U Banjaluci počela imunizacija osoba starijih od 65 godina


U Banjoj Luci postoji 20 timova koji će sprovoditi proces vakcinacije. (Foto: Banjaluka 12 februara 2021.)
U Banjoj Luci postoji 20 timova koji će sprovoditi proces vakcinacije. (Foto: Banjaluka 12 februara 2021.)

U Banjaluci je u subotu 20. marta počela vakcinacija protiv korona virusa za stanovništvo starije od 65 godina. Vakcinacija se odvija u amfiteatru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (RS), a prijavilo se 9.000 građana.

Iz Doma zdravlja Banjaluka saopšteno je da se proces imunizacije ovih osoba obavlja uporedo sa vakcinacijom zdravstvenih radnika, penzionisanih zdravstvenih radnika Doma zdravlja, te korisnika i zaposlenih u ustanovama za smještaj starijih osoba i drugih ustanova za smještaj i dugotrajnu njegu.

U Banjaluci postoji 20 timova koji će sprovoditi proces vakcinacije, saopšteno je.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je 9. marta u skladu sa Planom vakcinacije protiv korona virusa u RS objavilo javni poziv za prijavljivanje na vakcinaciju lica starijih od 65 godina, jer spadaju u jednu od prioritetnih grupa.

Vakcinacija starijih od 65 godina počela je i u Trebinju, Gradišci i Prijedoru.

U Prijedoru se vakcinacija vrši u ambulanti porodične medicine na Urijama, a prijavilo se 2.187 osoba.

Početku vakcinacije u Prijedoru je prisustvovao i gradonačelnik Dalibor Pavlović koji je pozdravio početak ove aktivnosti u gradu.

Podsjećamo, drugi kontigent od 20.000 ruskih vakcina Sputnik V u RS je stigao 8. marta.

Nakon što je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH odobrila vakcine za upotrebu, raspoređene su zdravstvenim ustanovama u ovom bosanskohercegovačkom entitetu kako bi se počelo sa vakcinacijom. Vlasti RS-a naručile su ukupno 100.000 doza ove vakcine.

U Bosni i Hercegovini (BiH) je u posljednja 24 sata potvrđeno 1.417 novozaraženih korona virusom od 3.757 testiranih. Preminule su 44 osobe, saopšteno je iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

XS
SM
MD
LG