Dostupni linkovi

Selaković: Srbija se ne meša u izbore u Nikšiću


Nikola Selaković
Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković negirao je danas (14. mart) da se Srbija meša u lokalne izbore u Nikšiću, i ocenio da je evidentno da je u Crnoj Gori postao "unosan sport" za sve okriviti Srbiju.

On je za televiziju Prva rekao da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih država i da je samo interesuju prava Srba u tim državama, pa i u Crnoj Gori.

"Naravno da se Beograd ne meša u izbore u Nikšiću. Ne pada nam na pamet", rekao šef srpske diplomatije.

On je naveo da 28,3 odsto stanovništva Crne Gore čine Srbi.

"U Severnoj Makedoniji je 25,15 odsto Albanaca. Pogledajte njihova prava u Severnoj Makedoniji i prava Srba u Crnoj Gori", rekao je Selaković.

U Nikšiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, 14. marta se održavaju lokalni izbori. Posmatrači su saopštili da je do podneva uočen izvestan broj nepravilnosti, među kojima su nedozvoljena upotreba mobilnih telefona na biračkom mestu, u nekoliko slučajeva birači su javnim učinili svoje glasanje, neki su označavali glasačke listiće.

Milan Knežević, poslanik u crnogorskom palramentu ijJedan od lidera Demokratskog fronta (DF) koji okuplja uglavnom srpski nacionalni korpus, je na Tviteru objavio sliku glasačkog listića , na kojoj je zaokružena koalicija koju predvodi DF na lokalniim izborima u Nikšiću.

Lideri Srpske liste sa Kosova Goran Rakić i Igor Simić 8. marta posjetili su Nikšić kako bi Demokratskom frontu dali javnu podršku za lokalne izbore.

Uz to, Demokratski front ima bliske odnose i podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG