Dostupni linkovi

Podgorica: Krivična prijava protiv LGBT osobe zbog lažne prijave napada



Uprava policije u Podgorici saopštila je 10. marta da je protiv V.A. iz Podgorice podnijeta krivična prijava zbog lažnog prijavljivanja napada.

Kako Radio Slobodna Evropa (RSE) nezvanično saznaje, prijava je podneta protiv člana nevladine organizacije LGBT Forum Progres.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili događaj i razjasnili okolnosti pod kojima je došlo do povrjeđivanja V.A. Policija sumnja da je V.A. sebi nanio povrede, a potom prijavio da su ga napala dva nepoznata muška lica, koji su mu, kako je tvrdio u prijavi, otuđili novac i ručni sat", navodi se u saopštenju.

Predsjednica Upravnog odbora LGBT Forum Progres Bojana Jokić je 4. marta objavila da su članu te nevladine organizacije nepoznata lica iscrtala krst na grudima, da su mu nanijeli povrede, te da je pokraden.

Osudom navodnog napada tada su reagovali predstavnici Evropske unije i ambasade Sjedninjenih Američkih država u Podgorici, premijer Zdravko Krivokapić i predstavnici političkih partija u Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG