Dostupni linkovi

Crna Gora: Godinu i po nakon atentata lider Narodnog pokreta optužuje Vučića


Lider Narodnog pokreta, Miodrag Davidović (u sredini)

Lider Narodnog pokreta, Miodrag Davidović, optužio je predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića da je jedan od nalogodavaca mnogih “nedjela” u toj državi, među kojima i atentata na njega i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija dok su boravili u Beogradu, prenosi MINA.

Na Davidovića je pucano dok je 10. decembra 2019. sjedio u baru beogradskog hotela Crowne Plaza, nekadašnjeg Interkontinentala, sa episkopom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikijem.

Nepoznata osoba je ispalila hitac iz snajpera koji je Davidovića pogodio u ruku. Povodom ranjavanja biznismena iz Nikšića Miodraga Davidovića u Beogradu, beogradska policija izdala je tada saopštenje u kome je rečeno "da se intenzivno radi na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja", istražni organi u Srbiji nisu iznijeli nove informacije.

„Atentat na nas je izvela grupa koju je, prema pisanju štampe iz Srbije, izvršila mnoga nedjela. To je uzrok mnogih nesreća, a glavni organizator svih pogibija je Vučić“, rekao je Davidović na konferenciji za novinare, 10.marta, u Nikšiću.

On je podsjetio da je iste noći kada je izvršen atentat na njih kazao da ga izvršioci ne zanimaju, jer je sa njima spreman popiti kafu, već nalogodavci.

„Jedan od nalogodavaca, prema tvrđenju uhapšenih ljudi koji su njegovi pajtosi, su sve ovo priznali. Koliko je još bilo nalogodavaca vrlo brzo ćemo saopštiti“, rekao je Davidović.

Davidović je u Crnoj Gori poznat kao biznismen, nekadašnji šef nikšićke policije, saradnik haškog osuđenika Radovana Karadžića u vrijeme rata u BiH, a jedan je od najvećih donatora i ktitora SPC-a Crnoj Gori.

Narodni pokret, čiji je osnivač i nosilac biznismen Miodrag Daka Davidović, ućestvuje na lokalnim izborima u Nikšiću, pod sloganom “Za vaskrsenje Nikšića”.

Lokalni izbori u Nikšiću, se održavaju 14. marta i predstavljaju prvi test snage političkih partija nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020, kada je, nakon trideset gpodina došlo do smjene vlasti u Crnoj Gori.

U susret izborima proteklih mjesec i po dana u Nikšiću je zabilježeno više incidenata na nacionalnoj osnovi. Bezbjednosna situacija u Nikšiću je umjerena - na visokom riziku, saopštio je 9. marta državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore Rade Milošević.

XS
SM
MD
LG