Dostupni linkovi

Vulin: U telefonima Belivukove grupe nađeni brojni dokazi


Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je 7. marta da su od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka oduzeta 44 telefona, koji su dekodirani i u kojima su nađeni brojni dokazi krivičnih dela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Za neka od tih dela se znalo da su ih oni počinili, a za neka je tek otkriveno da su njihovo delo, saopšteno je iz MUP.

Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe fudbalskog kluba "Partizan" je, zajedno sa još 18 osoba, uhapšen 4. februara. Belivuk i saradnici osumnjičeni su za najbrutalnije zločine – otmice, ubistva, iznude i trgovinu drogom.

Govoreći o slikama i imenima operativaca MUP-a i Bezbednosno-informativne agencije, koji su radili na slučaju, a koje su nađene u telefonima pripadnika kriminalne grupe, Vulin je za televiziju Prva rekao da je imena i fotografije neko dojavio pripadnicima klana i da će biti utvrđeno ko je i to uradio.

"Vrh mafije je stradao, a stradaće i ulični prodavci", rekao je Vulin i dodao da postoje oni koji već pokušavaju da preduzmu tržište, teritoriju i mrežu klana Belivuk sa kojima će se država na isti način obračunati.

Vulin je rekao i da su imena visokih funkcionera MUP-a kojima su dostavljani transkripti nelegalno prisluškivanih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje treba da kvalifikuje krivično delo.

"Čvrsto verujem da smo dokazali njihovu umešanost i da su kršili zakon, zloupotrebljavali sistem", rekao je Vulin.

Ministar policije tvrdi da u 1.572 prisluškivana razgovora nije bilo ni jednog inkriminišućeg.

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal saopštilo je 21. januara da je pokrenulo predistražni postupak zbog neovlašćenog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG