Dostupni linkovi

Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog prisluškivanja predsednika Srbije


Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal pokrenulo je predistražni postupak zbog neovlašćenog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopšteno je 21. januara iz te institucije.

Kako je navelo Tužilaštvo, u predistražnom postupku će se proveriti sve informacije i obaveštenja da bi se saznale sve činjenice i okolnosti u vezi s tim slučajem.

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal najavilo je da će obavestiti javnost kada sazna rezultat predistražnog postupka.

Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) 20. januara saopštilo da je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saslušala veliki broj lica i prikupila dokaze koji ukazuju da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice nelegalno prisluškivani.

MUP je naveo da su u skladu sa članom 27, stavom 2 Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, obaveštenja primljena od lica za koja se osnovano sumnja da su povezana sa slučajem prisluškivanja predsednika i članova njegove porodice dostavljena na dalju nadležnost Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 31. decembra na TV Pink izjavio da su ga prisluškivale domaće sužbe, a da će nadležni organi utvrditi da li su bile povezane sa strancima.

„Mislim da znam ko stoji iza toga, ali ne bih da izlazim s tim u javnost", rekao je Vučić poručujući da se time bave nadležni organi.

Aleksandar Vučić tada je zaključio da je prisluškivanje predsednika države direktan pokušaj državnog udara.

XS
SM
MD
LG