Dostupni linkovi

Premijer Crne Gore bez maske, reagovala ministarka zdravlja


Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić tokom crkvenog obreda 28. februara

Ministarka Zdravlja u Vladi Crne Gore Jelena Borovinić Bojović najavila je da će "skrenuti pažnju" svim članovima Vlade i premijeru Zdravku Krivokapiću da moraju poštovati epidemiološke mjere i dati primjer ostalima da i oni to čine.

Ministarka Borovinić Bojović je to saopštila dnevnom listu „Vijesti“ nakon što je objavljena fotografija iz Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici gdje je bez zaštitnih maski, distance i poštovanja epidemioloških
mjera obavljen crkveni obred 28. februara.

Obredu su prisustvovali premijer Krivokapić, generalni sekretar Vlade Božidar Milonjić, gradonačelnik Tivta Željko Komnenović i sveštenici Srpske pravoslavne crkve predvođeni episkopom Joanikijem. Fotografije je objavila Mitropolija crnogorsko primorska na svom web sajtu.

"Kao ministarka zdravlja insistiram na poštovanju mjera i smatram da ih se moraju pridržavati apsolutno svi građani u državi, bez obzira na njihovu funkciju, političko opredjeljenje i poziciju u društvu", rekla je Borovinić Bojović.

Ponašanje premijera Krivokapića je kriikovao je na Twitteru i predsjednik opozicione Socijhaldemokratske partije Raško Konjević.

Premijer Krivokapić je već jednom uputio javnosti izvinjenje zbog nepoštovanja epidemioloških mjera u vrijeme sahrane mitropolita Amfilohija.

U Crnoj Gori je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije zbog čega su nadležne institucije odlučile da zatvore još pet gradova osim Budve i Tivta.

Najnovijom odlukom od 2. marta biće zabranjen izlazak
građanima iz Podgorice, Cetinja, Ulcinja, Herceg Novog i Plužina.

XS
SM
MD
LG