Dostupni linkovi

Vučić: Država je rešila aferu Jovanjica


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da je država razrešila "aferu Jovanjica" tako što je pohapsila odgovorne i poručio evropskim zvaničnicima da ne mogu "lažima da ostvaruju politički profit pa makar bili iz Evropskog parlamenta".

Vučić je novinarima povodom amandmana na izveštaj poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika u kojem se kaže da Srbija treba da reši nekoliko afera, među kojima je i Jovanjica, rekao da afera nema i da ne može afera da se gleda kao kad se "pojave dvojica pa izmišljaju, a onda izgube na sudu".

"Šta je afera u Jovanjici? Vi mislite da lažima može da ostvaruje politički profit, pa makar bio iz Evropske komisije", rekao je Vučić.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal u junu je potvrdilo optužnicu protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica", u blizini Stare Pazove, kao i protiv još devet osoba, zbog sumnje da su na tom imanju uzgajali marihuanu.

Suđenje im je počelo krajem oktobra, a Sud je 18. decembra ukinuo pritvor sedmorici osumnjičenih jer su prestali razlozi zbog kojih im je bio određen.

Među optuženima koji su pušteni da se brane sa slobode, osim civila su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) i Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Koluvija i ostali optuženi u pritvoru su od hapšenja, 14 novembra 2019. godine.

XS
SM
MD
LG