Dostupni linkovi

Brnabić uputila saučešće povodom smrti Đorđa Balaševića


Đorđe Balašević na koncertu na Kalemegdanu u Beogradu u maju 2013.
Đorđe Balašević na koncertu na Kalemegdanu u Beogradu u maju 2013.

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je u ime Vlade i svoje lično ime duboko saučešće porodici preminulog kantautora Đorđa Balaševića.

"Balaševiću dugujemo mnogo, a njegove pesme pamtićemo večno, jer umetnost ne poznaje vreme, ne poznaje granice i nikada ne prestaje", navela je Brnabić kako je objavljeno na sajtu Vlade.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković navela je da nas je prerano napustio jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima, poznati muzičar, kompozitor i tekstopisac Đorđe Balašević.

„Uz njegovu muziku generacije su stasavale. Odlaskom 'panonskog mornara' muzička scena ostala je siromašnija za jednog velikog muzičara. Ostaće upamćen po pesmama koje je stvarao”, napisala je Gojković na Instagramu upućujući saučešće.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će glavni grad Vojvodine dan sahrane Đorđa Balaševića proglasiti Danom žalosti.

"Ugasili smo svetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak trenutak pre svega za porodicu Balašević, zatim i za ceo grad, državu i region... Novi Sad svakako neće biti više isti posle njegove smrti", rekao je Vučević.

Legendarni jugoslovenski i srpski kantautor Đorđe Balašević preminuo je u petak, 19. februara, na Kliničkom centru Vojvodine.

Kako je objavio RTS na Infektivnoj klinici lečen je od upale pluća izazvane COVID-19.

Balaševića je obožavala publika širom bivše Jugoslavije, a vest o njegovoj smrti munjevito je odjeknula celom regijom.

Poznati novosadski kantautor iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, troje dece i dve unuke, i veliki broj ljubitelja njegovih pesama.

XS
SM
MD
LG