Dostupni linkovi

Na Jahorini uhapšeni crnogorski državljani navodni pripadnici 'kavačkog klana'


Jahorina

Trojica crnogorskih državljana za koje se sumnja da su članovi "kavačkog kriminalnog klana" uhapšena su u srijedu, 10. februara na Jahorini, potvrđeno je za Radio Slobodna Evripa (RSE) u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Riječ je o Milanu Kršiću z Crne Gore, koji se ranije nalazio na tri međunarodne potjernice Srbije i Njemačke, ali su sve povučene.

Uhapšena su i dvojica tjelohranitelja, Filip Roganović i Boban Sjekloča takođe iz Crne Gore koje su specijalci razoružali.

Akciju hapšenja izveo je MUP RS, Policijska uprava Istočno Sarajevo.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da su trojica državljana Crne Gore uhapšeni zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Crnogorske “Vijesti” izvijestile su o ovom događaju, navodeći da je policija u srijedu u turističkom kompleksu, razoružala i uhapsila obezbjeđenje koje pripada kavačkom kriminalnom klanu.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopštili su da su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Srajevo izvršeni pretresi navedenih lica i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su isti bili smješteni.

Uhapšeni su na ispitivanju nakon čega će biti odlučeno hoće li za njih biti predložen pritvor, saopštili su iz MUP-a RS.

XS
SM
MD
LG