Dostupni linkovi

Vučić: Srbija nastavlja borbu protiv mafije


Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom svog obraćanja javnosti iz Predsedništva Srbije govorio, pored ostalog, o hapšenju dvojice policajaca.

"Policajci su privedeni jer su poslati na pretres određenog objekta, oni nisu znali da je BIA (Bezbednosno-informativna agencija) već postavila prislušne uređaje i da je pratila kriminalnu grupu. Policajci su tamo videli pištolj i dogovorili se da kažu da u stvari nisu videli pištolj i onda su uhapšeni", rekao je Vučić.

"Onda se pitate - ko ih je štitio i ko ih je dovodio", dodao je on.

Vučić je naglasio da će se nastaviti borba države protiv mafije.

"Naša odlučnost da pobedimo mafiju je toliko velika da ne postoji laž kojom će da nas pobede", rekao je on.

Dvojica policajaca P.L. i B.V. uhapšena su zbog sumnje da su 4 februara u okviru akcije hapšenja Veljka Belivuka, vođe grupe „Principi“, bliske kavačkom klanu, i njegovih saradnika, površno pretresli jedan stan i tako im pomogli, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije 8. februara.

U policijskom saopštenju se ističe da se policajci terete za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Dvojici policajaca izrečena je mera pritvora od 48 sati.


Belivuk i još 21 osoba uhapšeni su prošle nedelje. Protiv njih je pokrenuta istraga, a osumnjičeni su za tri ubistva, trgovinu drogom i posedovanje oružja.

"Pogledajte način na koji se brane svi oni – svi ćute", rekao je je Vučić i dodao da je bilo mnogo laži i podrške mafiji prethodnih godina.

On je naglasio da uverava sve građane da će se borba protiv mafije nastaviti.

"Dok sam živ boriću se protiv njih, neću im dati da slome Srbiju", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su mafijaške grupe nastale u Crnoj Gori, ali je Srbija takođe bila tržište droge.

"Stvorene su dve grupe, obe uvezene iz Crne Gore, ali Srbija je bila tržište za drogu, navijačke grupe su iskorišćene kao i skladišta na stadionima", rekao je Vučić.

Vučić: Do kraja februara 88.000 'Fajzera' 150.000 AstraZeneka a već u sredu 500.000 kineskih vakcina

Vučić je rekao da je jutros stiglo još 50.000 doza ruske vakcine Sputnjik V a da do kraja februara stiže još 88.000 doza „Fajzer“(Phizer/BioNTech) vakcine.

Takođe je rekao da do 20. februara stiže i 150.000 AstraZeneka.

"Do kraja februara imaćemo ukupno dva miliona doza vakcina, kojima će biti vakcinisano milion građana", naglasio je Vučić i dodao da to govori o velikom radu i trudu svih koji su u tom procesu učestovali.

Vučić je rekao da je najvažnija vest za građane upravo to kako i na koji način se nabavljaju vakcine, jer vakcina znači napredak ekonomije i budućnost.

"Idemo na dalju masovnu vakcinaciju ljudi. A, tek revakcinacija garantuje da nećete imati najteže posledice", rekao je Vučić.


Rekao je i da su mnogii svetski lideri pohvalili Srbiju na brzini vakcinacije, a imali bi mnogo više mrtvih da ove vakcine nisu došle, dok su pojedini lideri opozicije govorili da nemamo vakcine, u momentu kada ih imamo najviše.

Vučić je rekao da je odmah, kada je video će biti problem oko nabavke vakcina, kontaktirao ruskog predsednika kao i kineskog, i da je tako Srbija uspela da nabavi ovoliku količinu vakcina, dok, kako ističe, iz evropskog programa Covax, Srbija nije dobila ni jednu vakcinu.

"Imali bismo 1.000 mrtvih više da nismo na drugi način nabavili vakcine , a imamo ih najviše u celoj Evropi", rekao je Vučić.

On je zahvalio predsedniku Kine Si Đinpingu, i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na svoj podršci i pomoći koju su pružili kao prijatelji Srbije. Vučić je istakao i da je ponosan na sve rezultate koje je Srbija ostvarila u procesu vakcinacije.

XS
SM
MD
LG