Dostupni linkovi

Premijerka Brnabić: Srbija bezbedna zemlja, nema zaštićenih


Premijerka Srbije Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić

Hapšenjem organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka Srbija je pokazala da „jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih“, izjavila je u subotu, 6. februara, premijerka Srbije Ana Brnabić predstavljajući rezultate sto dana rada njene Vlade.

"Danonoćni rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno informativne agencije, Tužilaštva za organizovani kriminal i svih ostalih, poslali su snažnu poruku - Srbija je jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih", naglasila je ona.

Odgovarajući na pitanja novinara premijerka je rekla da je akcijom hapšenja zadat „najveći ali prvi udarac“ te da se operacija nastavlja.

Upitana ko je u državi odgovoran za to da jedna kriminalna grupa toliko ojača da se danas poredi sa Zemunskim klanom, Brnabić je rekla da ne želi da ugrožava istragu time što će govoriti o detaljima i da to prepušta nadležnim institucijama.

„Fokus je da vidimo ko je sve pružao podršku kriminalu dok je primao platu iz budžeta i čiji je posao bio da čuva bezbednost i vladavinu prava a štitio je kriminalce. Ko god bio i koju god instituciju on predstavljao, neće biti zaštićen", poručila je Brnabić.

Ona nije želela ni da odgovori na pitanje da li među tim pojedincima misli na bivšu državnu sekretarku u MUP-u Srbije Dijanu Hrkalović, uz objašnjenje da bi svaki nagoveštaj u otkrivanju informacija mogao da ugrozi istragu.

Veljko Belivuk i još 19 osoba uhapšeni su u četvrtak, 4. februara rano ujutro. Belovuk je u javnosti je označen kao vođa navijača i kao osoba bliska jednom od dva glavna kriminalna klana.

Belivuk (36), kome je nadimak Velja Nevolja, važi za vođu navijača fudbalskog kluba "Partizan", odnosno navijačke grupe "Principi", nastale od bivše grupe "Janjičari". Policija je 4. februara svoju akciju nastavila upravo na stadionu "Partizana" gde je uhapsila najmanje jednu osobu.

Uhapšeni su u petak oko 22 sata uveče, pod jakim merama bezbednosti privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

XS
SM
MD
LG