Dostupni linkovi

Srbija: Belivuk i uhapšeni pod jakim merama privedeni u tužilaštvo


Privođenje članova organizovane kriminalne grupe u Tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala, Beograd (5. februar 2021.)
Privođenje članova organizovane kriminalne grupe u Tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala, Beograd (5. februar 2021.)

Pripadnici organizovane kriminalne grupe, koji su uhapšeni u zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosno-informativne agencije (BIA), privedeni su iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u Tužilaštvo za organizovani kriminal, saopštio je MUP 5. februara.

Kako se navodi u saoštenju, u pratnji 22 vozila, u kojima su se nalazili pripadnici organizovane kriminalne grupe, bile su specijalne jedinice Žandarmerije i specijalne jedinice SBPOK-a, kao i pripadnici Interventne jedinice 92 Policijske uprave za grad Beograd.

Prilikom njihovog sprovođenja do Specijalnog suda, dodaje se, saobraćajna policija je blokirala kompletnu trasu kretanja.

U zajedničkoj akciji 4. februara uhapšeno je 19 osoba osumnjičenih da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe.

Grupa, koju su navodno predvodili uhapšeni Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković, osnovano se sumnjiči za ubistva, iznude, otmice i dilovanje droge, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ranije na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvaničnici policije su tada saopštili da je reč o grupi koja se krila iza navijačke grupe Partizana i poručili da kriminalne organizacije neće biti jače od zakona.

Belivuk (36) važi za vođu navijača fudbalskog kluba "Partizan", odnosno navijačke grupe "Principi", nastale od bivše grupe "Janjičari".

"Janjičare" je pre Belivuka vodio Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, sve dok nije ubijen 2016. godine, pod još nerasvetljenim okolnostima. Belivuk je u medijima označen kao navodni član "kavačkog" kriminalnog klana.

XS
SM
MD
LG