Dostupni linkovi

Deo Srbije pod vodom, proglašene vanredne situacije


Vladičin Han 11. januara 2021.
Vladičin Han 11. januara 2021.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Minstarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) sa Specijalističkim timovima za spasavanje evakuisali su 67 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka.

Kako MUP saopštava, evakuisani su iz opština na jugu Srbije – Doljevca, Bele Palanke, Bujanovca, Bojnika, Zlatokopa kod Vranja, Pirota, Leskovca, Dimitrovgrada i Donje Trnave kod Niša.

Zbog obilnih kiša koje su proteklih dana padale na jugu Srbije, poplavljena su mnogobrojna domaćinstva i oranice.

MUP saopštava da su proglašene vanredne situacije na teritoriji gradova Leskovca i Niša, opština Doljevca, Žitorađe, Dimitrovgrada, Vlasotinca i Gadžinog Hana, kao i na delu opštine Prijepolje.


Istovremeno, "Srbijavode" su proglasile vanrednu odbranu od poplava na vodnim jedinicama "Južna Morava- Vranje" i "Nišava-Niš", saopšteno je iz JVP "Srbijavode".

Vodostaji reka Nišave i Južne Morave kod Niša u fazi su opadanja.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona Vranje na teritoriji Pčinjskog Upravnog okruga tokom podneva crpli su vodu iz poplavljenih domaćinstava u mestima Banjska, Kupinince i Zlatokop.


U Topličkom okrugu tokom podneva pripadnici VSJ Prokuplje vršili su četiri crpljenja vode na teritoriji opština Žitorađe i u reonu sela Badnjevac, a u toku je ispumpavanje vode u selima Držanovac i Badnjevac, nedaleko od Žitorađe.

Na teritoriji Jablaničkog okruga Leskovac, kako se navodi, situacija je stabilna, a u Pirotskom okrugu su usled izlivanja reke Nišave i pojave bujičnih poplava poplavljena domaćinstva u nekoliko naselja.

XS
SM
MD
LG